top of page
Search
  • Writer's pictureAnne-mer Verrips

5 waardevolle tips voor het verspreiden van video

Updated: Nov 25, 2022

Als je tijd hebt gestoken in het maken van een bedrijfsfilm, dan wil je graag dat hij gezien wordt. Daarom is het goed om van tevoren na te denken over hoe je de verspreiding aanpakt. Een post is zo gemaakt en verspreid, dat moet in één keer goed. Lees deze vijf tips door en neem ze mee.


Tip 1 - Plaats de video op jouw website
Video wordt als heel waardevol gezien door zoekmachines als Google. Om je video te kunnen verspreiden en plaatsen moet je hem uploaden op een platform. Meestal wordt daar YouTube voor gebruikt. Maar ook Vimeo is een bekend platform. Zodra jouw video geplaatst is op YouTube kan je hem ook integreren in de website van je bedrijf.

Tip 2 - Verspreid de video via jouw eigen social media kanalen
Als je een bedrijfsfilm hebt laten maken, mag iedereen die natuurlijk zien. Daarom is het ook goed om de film via jouw social media kanalen te verspreiden, zowel zakelijk als privé. Want, hoe meer views/likes en dus engagement, hoe beter de video rankt en dus verspreid wordt. Alle kanalen waarderen video boven foto’s. Probeer dus bij ieder kanaal de video te uploaden in plaats van een link naar de video te plaatsen. De social media zorgen er dan voor dat de post aan een groter publiek wordt getoond. Zij willen namelijk dat bezoekers zo lang mogelijk op het eigen platform blijven.

Tip 3 - Vraag hulp voor de verspreiding
Meer reacties en likes zorgen over het algemeen voor een betere verspreiding van je video. Op LinkedIn zijn de eerste tien minuten na een post bijvoorbeeld heel belangrijk. Als er dan veel op gereageerd wordt en de video goed wordt uitgekeken, dan verspreid het bericht veel verder dan als dat niet het geval is. Vraag bijvoorbeeld aan personeel, collega’s, vrienden of familie in een groepsapp of iedereen het bericht wil openen, de video tot het einde wil bekijken en erop wil reageren. Je hebt veel tijd in het maken van de video gestoken, zoveel mogelijk mensen moeten het zien!

Tip 4 - Gebruik zoekwoorden en hashtags
Bedenk welke mensen iets aan jouw video zouden kunnen hebben en welke zoektermen daarbij horen. Deze zoekwoorden kun je in de verschillende posts terug laten komen en ook hashtags zijn een waardevol zoekmiddel. Zorg dat jouw klanten bij de video terecht kunnen komen. Er zijn ook mensen die bepaalde hahstags volgen, hiermee bereik je een doelgroep die al een bepaalde interesse in 1 van jouw zoekwoorden heeft.

Tip 5 – Bedenk waar de video nog meer relevant voor is
Ben jij een coach die mensen helpt met een burn-out? Ga na of er personen zijn die hier veel over schrijven of tijdschriften die deze doelgroep bedienen. Schrijf een persbericht en verstuur de video naar andere kanalen die baat kunnen hebben bij de diensten of producten van jouw bedrijf. Wie weet waar het opgepakt wordt en als dat zo is, heb jij ook weer leuke content om te delen.

#videocontent #verspreiding #engagement
11 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page